jump to navigation

Marius Panait

In 2002, impreuna cu prietenul si partenerul meu – Cristian Dumitrescu – am parasit  tipul clasic de organizatie multinationala pentru a pune bazele celui mai entuziast proiect al vietii noastre – propria noastra companie, Entelion Software. Entelion, care ne ofera, speram noi, acea inspiratie si incurajare de care avem nevoie, ca si designeri de software, este un cuvant compus din doua elemente inrudite: entelehie si teleologie.

Entelehia are de fapt trei sensuri: Aristotel folosea expresia pentru a se referi la actualitate, pentru a o diferentia de potentialitate, in timp ce Leibniz considera entelehia ca fiind sufletul sau principiul perfectiunii unui obiect, sau a unei persoane.Dar expresia moderna a acestui termen consta in descrierea a ceva care si-a atins scopul (telos = scop; ekhein = a avea).

Teleologia este doctrina care sustine existenta scopului si a intentiei in univers. Cu alte cuvinte, sustine ca simpla existenta a universului este dovada existentei unui creator.

Pana in 2002, am fost Managing Director la KPNQwest Romania, subsidiara a societatii mixte (Olanda/SUA) intre  KPN Telecom si Quest Communications. Quest a achizitionat EUnet International, o fuziune a EUnet din intreaga Europa (EUnet furniza servicii de Internet inca din 1982). Am avut sansa sa lucrez pentru unul dintre primii provideri de Internet din Romania, EUnet, incepand cu 1994. La momentul respectiv erau doar cateva linii de Internet in Romania, viteza de dial-up era de maximum 14400 bps, iar eu testam prima versiune de Internet Explorer!

Am o diploma in Stiinta Calculatoarelor si un MBA de la Liverpool University. Lucrez in domeniul IT&C din 1994, avand astfel o foarte buna cunoastere a acestei industrii, a furnizorilor si consumatorilor, a tehnologiei si furnizorilor de servicii.

Specializari – Solutii sofware pentru companii:

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: